Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Karolíny Farskej: Čo pomôže Slovensku

.karolína Farská .stĺpčeky ..pohľad Karolíny Farskej

Pôvodne som stĺpček plánovala písať o Gotickej ceste, ktorú som absolvovala počas víkendovej (a mojej prvej) návštevy Gemera. Mala som napísaný aj text – o južnom Slovensku, náročnom živote, gotike, národnostiach, kultúrnom dedičstve a krásne.

.pohľad Karolíny Farskej: Čo pomôže Slovensku

prepisujem. Musím, hoci je to škoda. Po výlete na Gemeri som nasadla na vlak a odišla do Prahy, kam sa sťahujem. V ten istý deň generálny prokurátor Žilinka oslobodil nielen Vladimíra Pčolinského, ale aj súdy od vykonávania spravodlivosti. Frustráciu striedal hnev, signál vo vlaku mi dovolil sledovať udalosti len úlomkovo a ja som nechápala, čo sa deje. 

Ako je táto opakujúca sa história vôbec možná. Aby nebolo málo, dostali sme aj opätovný návrh zákona z dielne poslankyne Záborskej, ktorý má obmedziť prístup žien k interrupciám. V stredu organizovali protesty mafiáni a fašisti, vo štvrtok zakázali novinárom z najväčších médií vstup na tlačovku generálneho prokurátora Žilinku. Pomsta alebo nastavenie nových (mečiarovských) štandardov? Uvidíme. A ja tieto riadky píšem v pražskom byte, s obrovskou dilemou o tom, nakoľko si to mám celé pripúšťať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite