Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.slovo farára spod Tatier: O letných búrkach

.andrej Legutký .stĺpčeky .slovo farára spod tatier

Občas sa nám to stávalo. Naložené nákladné auto s podsadovými stanmi, kuchyňou, indiánskym stanom, skrátka, zopár ton, ktoré keď sa vybalia a postavia, stanú sa domovom na tri týždne takmer pre stovku skautov a skautiek. Všetci už táborovo naladení a v predpovedi počasia búrky. Šli sme.

.slovo farára spod Tatier: O letných búrkach

hneď prvú noc štvorhodinová nočná búrka s ľadovcom, burácaním hromov a bleskami nad Tatrami. O druhej v noci som z čistého zúfalstva urobil zopár fotiek, aby som si zapamätal, že takéto rozhodnutie už nechcem zopakovať. Na štvrtej fotke v sérii je za hrebeňom Kozieho kameňa viditeľná obrovská postava. Môj fotoaparát zachytil nejaký optický úkaz, z ktorého som mal zimomriavky. Na fotke pred ani po tá ľudská megahlava nebola. Tak som si povedal, že náš tábor, ktorého som vodcom, má asi anjela strážneho a dotrpel som tú noc s ľahším svedomím.

Potešilo ma, čo mi synovci nadšene rozprávali: keď im tohto roku vedúca skautského tábora na mobile ukázala radarom zobrazenú blížiacu sa búrku, prišli požiarnické autá a s majákmi ich odviezli na požiarnu stanicu do najbližšej dediny. Tá vedúca to totiž ešte pred táborom dohodla. Deti mali namiesto ohrozenia zážitok evakuácie a spali v garáži uprostred hasičskej techniky. A tábor na druhý deň pokračoval.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite