Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.videné z Košíc: Reputačná a geopolitická katastrofa

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Sedemdesiat mŕtvych po atentáte, z toho 13 amerických vojakov, je zatiaľ posledné dejstvo príbehu, ktorý sa do histórie USA vpíše najčiernejším tušom, čiernym ako 9/11 či útok na Kongres.

.videné z Košíc: Reputačná a geopolitická katastrofa

opúšťanie Afganistanu je reputačne i geopoliticky horšie než nočná mora. Je to katastrofa. A zodpovednosť za ňu ide v  plnej miere za Bidenom. V plnej miere, aj keď pôvodné rozhodnutie o konci afganskej misie prijal Trump, čím urobil zadosť svojim izolacionistickým inštinktom, ako aj marketingovej stratégii prezidentskej kampane. Očakávať od Trumpa kroky, ktoré nesledujú primárne jeho osobný záujem, vyhrať voľby, by bolo naivné. Kritériá na Bidena, ktorý bol celý život štandardným centristickým politikom, sú však predsa len vyššie. Ešte aj napriek skutočnosti, že za vyprázdnenie Afganistanu bol Biden už ako viceprezident Obamu. Riziká a početné nevýhody tohto rozhodnutia však neboli v rokoch 2012 – 2013 zďaleka také vypuklé a zreteľné ako dnes

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite