Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Veroniky Brunckovej: Bezpečnostné zložky mali právo zasiahnuť

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Trávim víkend na Liptove. Ďaleko od vulgárnej Bratislavy, kde sa Hodžovo námestie mení na námestie hnevu. Celý čas pri tých protestoch proti očkovaniu, rúškam, obmedzovaniu, a tak vôbec, premýšľam, prečo a odkiaľ majú ľudia v uliciach toľko nenávisti.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Bezpečnostné zložky mali právo zasiahnuť Boris Németh

zažívame veľké sklamanie. Z vlády, z toho, že nemôžeme byť spolu, lebo je tu už viac ako rok a pol odporná pandémia. Z toho, že naša vláda to nedala. Bývalý premiér šaškuje s (ne)očkovaním okolo Sputnika a predbývalý premiér vymenil svoju opitosť za nekonečné konšpirácie. Koalícia sa zase určite háda, aj keď sa už strácame v tom, o čom je tá hádka tentoraz.

 A k tomu sú už aj Za ľudí, ktorých sme mnohí volili, obrovský výsmechom so svojím snemom-nesnemom. Je to príliš? Je to len zlomok dôvodov, prečo máme dôvod na hnev a sklamanie. Ale tých, ktorí stáli a pochodovali uplynulé dni v Bratislave, motivujú aj iné, pre mňa nepochopiteľné veci: skalopevný názor o vlastnej pravde bez akéhokoľvek náznaku reálne podložených informácií a najmä fakt, že sa cítia ukrivdení v ich vlastnom presvedčení.Okrem sklamania zažívame teda aj obrovský egoizmus. 

„To, čo sa deje, je hlúpy egoizmus.“

Akokoľvek mám totiž v najhlbšej úcte slobodu vyjadriť svoj občiansky postoj, a to aj v uliciach a aj nahlas, to, čo zažívame v hlavnom meste, sa diať nemá. Ak okoloidúcim protestujúci vulgárne nadávajú a dokážu napadnúť policajtku, majú bezpečnostné zložky právo zasiahnuť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite