Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Gondu: Smerovanie európskej integrácie považujem za slepú uličku s priepasťou

.peter Gonda .stĺpčeky .iný pohľad

V tieni domácej diskusie o očkovaní zmenila Európska centrálna banka menovú politiku a Európska komisia navrhla klimatický balík. Posilňujú tým takú EÚ, ktorá ohrozuje prosperitu a slobodu. Otázka alternatívy je preto naliehavá.

Komentár Petra Gondu: Smerovanie európskej integrácie považujem za slepú uličku s priepasťou

ECB rozhodla o zvýšení inflačného cieľa na 2 percentá oproti úrovni „tesne pod 2 percentami. Umožní jej to viac nakupovať dlhopisy zadlžených vlád a uskutočňovať expanzívnejšiu politiku lacných peňazí. Bude tým však výraznejšie deformovať ekonomické signály. Rozhodla sa dokonca sledovať aj environmentálne ciele – a Európska komisia prišla so znížením emisií o 55 percent do roku 2030 (oproti roku 1990) a zamedzením výroby áut so spaľovacími motormi od roku 2035. Ak to schvália členské štáty a Európsky parlament, podstatne to zvýši daňové bremeno, náklady podnikateľov, ceny spotrebiteľov aj zadlženie, čo podlomí konkurencieschopnosť firiem a životnú úroveň ľudí.

„Pre slobodu a prosperitu je dôležité zasadzovať sa nielen proti rastúcemu vplyvu domácich politikov a technokratov, ale aj európskych. “
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite