Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.videné z Košíc: Referendum – slovenský bizár

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Iba päť minút trvalo zdanie, že výrok Ústavného súdu o protiústavnosti skracovania volebného obdobia urobí bodku za opozičnou agendou referenda. Potom sa prihlásil šéf Smeru.

.videné z Košíc: Referendum – slovenský bizár

fico ohlásil návrh na novelu Ústavy, ktorá by v intenciách rozhodnutia súdu legalizovala ústavnú výtržnosť. Výtržnosť, áno. S konštatovaním protiústavnosti totiž predseda ÚS Fiačan – zrejme pokus vyhnúť sa ľudovému hnevu – jedným dychom poradil, že referendum by navrhovatelia mohli vyvolať zmenou Ústavy. Súd teda krátenie volebnej periódy nevylúčil z princípu, iba povedal, že taká možnosť musí byť v Ústave explicitne menovaná ako dôvod na hlasovanie ľudu. Politikom, ktorých skutočným motívom je uniknúť trestnému stíhaniu, tým Fiačan daroval agendu na leto. Šťastím v nešťastí môže byť len dovolenková sezóna, keď propaganda nemá účinnosť podobnú parlamentnej sezóne.  

Úspech „podujatia, pod čím myslíme ústavnú väčšinu 90 hlasov, sa však napriek letu vylúčiť nedá. Ďalší Everest populizmu totiž zdolali Matovič s Kollárom. Len aby sa mohli predvádzať pred národom ako politici načúvajúci „hlasu ľudu“ a oddaní priaznivci priamej demokracie, prihlásili sa všetkými desiatimi k operácii, ktorej koncovkou môže byť zrušenie ich politickej existencie. Kollár z pozície principála cirkusu už navrhol aj mimoriadnu schôdzu. Absurdum? Iste, akurát nie na Slovensku, ktoré sa zásluhou tragického dua koaličných náčelníkov mení na zem zasľúbenú politickým bizarnostiam.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite