Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Veroniky Brunckovej: Očkované verzus neočkované Slovensko

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

V kupé ma zastavila spolucestujúca s otázkou, či som očkovaná.Po kladnej odpovedi ma z kupé vyhodila a povedala, že tu pre mňa nie je miesto. Nasledovali konšpirácie od čipov až po farmafirmy.

približne pred týždňom som cestovala vlakom do Košíc. V kupé ma zastavila spolucestujúca s otázkou, či som očkovaná. Skonštatovala, že tak vyzerám, čo zrejme spôsobila podobizeň Václava Havla na mojom tričku.

Po kladnej odpovedi ma z kupé vyhodila a povedala, že tu pre mňa nie je miesto. Nasledovali konšpirácie od čipov cez farmafirmy, až pani končila svoj monológ hodnotením šatníka Márie Kolíkovej. To posledné pobaví od človeka, ktorý predtým argumentuje, že do života iných nemáme čo hovoriť. Táto nepríjemná situácia, pri ktorej na mňa chrlili svoju nenávisť či strach tri dámy rôzneho veku, však kladie otázku, či tak ako nezaočkovaní majú chuť vyčleniť zo svojho okolia očkovaných, má na opačné uprednostňovanie očkovaných právo štát. Delta variant je na ceste a otázka zatvárania prevádzok s ním. Ako nastaviť rozumné pravidlá bez zbytočnej segregácie?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite