Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Schutza: Túžba po slovenskom Orbánovi

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Interview s Viktorom Orbánom si môže portál Postoj smelo archivovať ako historický moment, ktorý už nič neprekoná, nech sa snažia, ako snažia.    

Komentár Petra Schutza: Túžba po slovenskom Orbánovi

štvornásobný maďarský premiér sa dáva do reči iba s globálnymi značkami ako WSJ, FT, CNN či prinajmenej s nemeckými gigantmi Die Welt, FAZ a Spiegel. S maďarskými médiami, až na piatkové monológy vo „verejnoprávnom“ rozhlase, nekomunikuje takmer vôbec.

Podstatnejšie než smršť reakcií, ktoré rozhovor s fakticky nedosiahnuteľným maďarským premiérom spustil (vrátane textov Dzurindu a Mikloša) sú motivácie, prečo sa „znížil“ k slovenskému internetovému médiu, ktoré je hlboko pod jeho rozlišovacou schopnosťou. Orbán sa totiž Slovákom otvoril  z „pragmatickej“ príčiny. V jeho geopolitickom „matrixe“ predstavujú V4 a Slovensko v ňom neodmysliteľnú referenčnú základňu, bez ktorej by padala možno až polovica jeho agendy, ktorou je regionálne vymedzenie sa proti „Bruselu“ a „dekadentnému Západu“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite