Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Veroniky Brunckovej: Výkrik

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Na titulky o pandémii som alergická. Politické koaličné šarvátky sú prízemné. Reformy stoja. Fico besnie a Pellegrini tancuje na dedinských futbalových ihriskách. Jedinou zaujímavosťou je zatýkanie nedotknuteľných, ale aj to sa zneužíva na odporné politické hry. Ešteže moji rodičia konečne dostali druhé dávky vakcín a prichádza leto.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Výkrik SITA/Branislav Bibel

tento mesiac som dokončila diplomovú prácu. Žiadalo by sa mi napísať, že ma až uráža, ak o budúcnosti našej krajiny rozhodujú ľudia, čo si toto celé zľahčili podvodmi. Tak vyzerá aj ich politika. Dnes sú platení z daní ľudí, otcov a mám, ktorí si odtŕhali od úst, aby ich deti mali kvalitné vzdelanie. Mnohí naši politici sa do svojich pozícií dostali náhodou. Nerozumejú systému, nerozumejú právu, nieto, že by boli expertmi vo vybranej oblasti. Nechcem ich haniť ani to paušalizovať, ale hnevám sa a mám strach, kam nás to dovedie na ďalšie desaťročie. Hnevá ma, že musíme počúvať, ako tu jedni šaškujú a nevidia väčšie veci a ďalej ako za vlastný tieň, iní podvodmi rozvracali štát.

Dnes je príliš ľahké dostať sa do politiky a vidíme,  čo to môže spôsobiť. Improvizácia tu totiž stojí proti mafiánskym praktikám, korupcii a nestačí im. Čoby nestačí, sama spôsobuje konflikty, lebo preveruje charaktery a tie pod váhou zodpovednosti praskajú. V tomto kolotoči sa stráca človek milión a ideály, s ktorými do politiky ľudia vstupovali, miznú. Mnohé z nich boli len emočným želaním a nie reálnou víziou. Nikoho nenadchli, neponúkli nádej, ale oklamali a sklamali. Aj preto niektorí politici klesli na minimum dôvery a nechcem vidieť volebnú účasť v najbližších voľbách. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite