Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.pohľad Veroniky Brunckovej: Čo nás zdvihne zo stoličiek

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Ňarjašov kolega, poslanec Herák, bol obvinený zo zneužívania maloletého dievčaťa. Jeho odpoveďou bolo pozastavenie členstva v klube OľaNO, kým sa prípad nevyšetrí. Rozumiem prezumpcii neviny a som presvedčená, že musí platiť vždy rovnako.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Čo nás zdvihne zo stoličiek SITA/Branislav Bibel

posledný týždeň bol bohatý na udalosti, a to tie bizarné, pri ktorých nerozumiete, prečo sa vôbec udalosťami stali, ale aj znepokojivé a veľmi závažné. Poslanec Oľano Erik Ňarjaš zverejnil na svojej sociálnej sieti vtip. Teda takto, za vtip ho vydával on, posúďte sami, či vám príde vtipný, znel takto: „Mami. Vy ste s tatinom chceli radšej chlapčeka alebo dievčatko?” „Zlatíčko, ja som si chcela iba nad vaňou umyť hlavu.”  Človek nemá veľké očakávania od poslancov tejto strany a aj tak sa im podarí prekvapiť. Nerozumiem, čo ide hlavou človeku, ktorý bez hanby zdieľa silno sexistický vtip evokujúci domáce násilie a jeho štandardizáciu, a zároveň nie je len tak hocikto, ale zákonodarca, ktorého sledujú tisíce ľudí. Nepočula som o väčších dozvukoch tejto minikauzy okrem toho, ako nemiestne poslanec odpisoval na správy ľuďom, ktorí sa mu snažili vysvetliť, čo všetko nie je okej s jeho „vtipom”. 

 

Ňarjašov kolega, poslanec Herák, bol obvinený zo zneužívania maloletého dievčaťa. Jeho odpoveďou bolo pozastavenie členstva v klube OľaNO, kým sa prípad nevyšetrí. Rozumiem prezumpcii neviny a som presvedčená, že musí platiť vždy rovnako. Ide však o extrémne závažné obvinenie a Herák sa svojím krokom rozhodol chrániť stranu a nepozerať na obraz dôveryhodnosti inštitúcie, ktorú zastupuje, ani dôveru občanov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite