Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pohľad Veroniky Brunckovej: Nie je vlajka ako vlajka

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

V štvrtok v noci sa v Izraeli zložili zbrane. Je pravda, že aj ja viem viac o formovaní urbanizmu Jeruzalema ako o politických nuansách celého sporu, no práve to môže byť výhodou vyzdvihnúť podstatu, ktorá sa v diskusii o 11 dňoch tvrdého sporu často strácala.

Pohľad Veroniky Brunckovej: Nie je vlajka ako vlajka

samozrejme, súhlasím s ministrom Korčokom v jeho vyhlásení priamo z Izraela, že „ľudský život má rovnakú hodnotu všade na svete, či v Izraeli alebo v Palestíne”. To však nie je to isté, ako napríklad vyhlásenia predstaviteľov PS, ktoré opomenuli z celého konfliktu mnohonásobné raketové útoky Hamasu a zamerali sa len na práva pre všetkých, akoby bolo územie na Jordáne v rovnakých spoločenských pomeroch ako územie na Dunaji. 

A to je kľúčový problém sporu – Hamas nie je Palestína a nezáleží mu na nej. Hamas sa obohacuje nelegálnymi aktivitami a podporou Iránom. Sám podporuje vojnu v Sýrii. Za teroristickú organizáciu ho označili viaceré krajiny, EÚ a NATO. Vyvesiť preto Izraelskú vlajku a povedať tak, že stojíme za Izraelom vo vzťahu k teroristickému ostreľovaniu, je správne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite