Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pohľad Veroniky Brunckovej: Po prečítaní tej zmluvy si hovorím, že ešteže ostatné vakcíny nakupuje EÚ

.veronika Bruncková .stĺpčeky .iný pohľad

Konečne zverejnili zmluvu o Sputniku. Jej zverejnenie je podľa našich zákonov podmienkou na to, aby vôbec mohla platiť. Aj tak zaň zaplatíme Rusku milión dolárov, lebo to sme v zmluve schválili. Ani zďaleka to však nie je najväčší problém zmluvy, ktorú u nás „nikto nečítal ani nepodpísal“.

Pohľad Veroniky Brunckovej: Po prečítaní tej zmluvy si hovorím, že ešteže ostatné vakcíny nakupuje EÚ

ak sa pýtate, kde sú vakcíny dnes, tak pár kusov sme poslali do Maďarska, aby urobili nanovo rovnaké testy, ako robil náš ŠÚKL so SAV a pár sme poslali do Ruska, nikto nevie, pre aké testy. Ostatné tisícky vakcín chladíme a strážime, aj keď vlastne nie sú majetkom Slovenska, lebo sme za ne nezaplatili. Neskutočné. 

Okrem predraženej sumy Sputnika, čo je oproti cene za plošné testovania zanedbateľná položka, uteká Marek Krajčí pred novinármi pre ďalšie časti zmluvy. Môžeme z nej vyberať perly, ako to, že predávajúci nenesie vôbec žiadnu zodpovednosť za účinnosť vakcíny alebo fakt, že Slovensko je povinné zaplatiť za milión dávok Sputniku bez ohľadu na to, či ich reálne dovezieme.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite