Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Staronový program vlády

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Hegerova vláda predstúpila pred parlament so svojím programom. Márne by sme v ňom hľadali ročnú skúsenosť s pandémiou covidu-19 a najmä odpoveď na otázku, ako sa správať v najbližších rokoch.

správanie po tejto pandémii je kľúčovým problémom rovnako ako otázka lekárov, ošetrovateľov, zdravotníckych zariadení, ich vybavenia. A tiež štandardov vakcín a liekov proti covidu-19 a jeho mutáciám. To je otázka jedného metra, ktorý nemôže byť iný v Moskve ako v Paríži. V západnej civilizácii to platí od osvietenstva. Aby sme sa vyhli typicky slovenským absurditám so Sputnikom, stačilo dodržiavať štandardy a pravidlá a povedať s Angelou Merkel: Sputnik V prichádza do úvahy, keď bude štandardne schválený v EMA, a ak sa tak stane v čase, keď budeme mať nedostatok vakcín. A nekupovať ho svojvoľne v dobrodružných akciách, čo je politicky kriminálne obchádzanie pravidiel. 

Pýchou starého vládneho programu bol boj s korupciou. Medzitým však uplynul rok a váha sa presunula z odhaľovania (s výnimkou najvyššieho poschodia, teda Fica, Kaliňáka, Počiatka, Žigu, Kažimíra, et al.) na vyšetrovanie, obžalovanie a súdenie, do čoho politika nemá čo zasahovať. Čas plynie a sklamaní bude pribúdať, ako v prípade Mečiarovej amnestie, ktorá ticho vyšumela v okrajovej správičke.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite