Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Veľkonočná úvaha

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

„V predvečer Veľkého týždňa, ktorý slávime ako symbol utrpenia, obety a odpustenia, som sa rozhodol urobiť gesto odpustenia voči ľuďom, ktorí v politike zažiadali môj odchod z postu predsedu vlády,“ povedal Matovič.

Komentár Petra Zajaca: Veľkonočná úvaha

kvetná nedeľa je základom Veľkej noci. Opát Ambróz Martin Štrbák o nej hovorí: „Kráľ vstupuje zlatou bránou do Jeruzalema. Deti a nevinní mu hádžu pod nohy palmové ratolesti a rúcha a volajú Hošiana, čo znamená pomôž predsa, v dnešnej dobe sa používa zachráň nás. Kristus v tento sviatok neprichádza ako zbičovaný a umučený, ale prvýkrát jasne povie, že prichádza ako kráľ. [...] Uznávame, že Kristus je kráľ nášho života a smrti“.

Igor Matovič žiada všetkých občanov, aby mu verili. A on im odpustí. Ten výrok zožal veľký úspech. Matovič vniesol týmto vyhlásením do politického života religiózny jazyk. Jedni hovorili o veľkom štátnickom geste, druhí si všimli najmä moment odpustenia. Všimli si ho mnohí politici a komentátori. Matovičov jazyk mnohých politikov a komentátorov natoľko ohúril, že sa zabudli spýtať, čo to vlastne ostatným odpustil a za čo žiadal odpustenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite