Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Otázniky Antona Vydru: Prečo píšem o neaktuálnych témach?

.anton Vydra .stĺpčeky .otázniky Antona Vydru

Niekedy si tú otázku kladiem aj sám sebe. Prečo vôbec píšem o veciach, ktoré často vôbec nereagujú na marazmus, v ktorom sa pohybujeme a v ktorom sme sa chtiac-nechtiac ocitli? Mám na to jednu odpoveď. Túto:

Otázniky Antona Vydru: Prečo píšem o neaktuálnych témach?

iste, aj ja mám v sebe silné nutkanie napísať niečo k aktuálnej politickej situácii. Minule som napríklad zvažoval napísať text s názvom „Protestujem!“. Mal byť o tom, že protestujem proti takému typu politiky, aký predvádza náš slovutný pán premiér. Protestujem proti vytváraniu politického ovzdušia, aké tu aj jeho vinou máme. Lebo znečistený nebýva len vzduch, ktorý dýchame, ale aj spoločenská atmosféra. 

Alebo som chcel napísať podobný článok s názvom „Vôl“, ktorý by bol reakciou na neschopnosť politika odhadnúť, že niektoré vtipy o kultúrnych dejinách iných štátov sú nielenže nevhodné, urážajúce a choré, ale nivočia zahraničnopolitické úsilie, o ktoré sa dlhodobo usilujú iní, rozvážnejší politici. Neviem, prečo mi pritom na um zišiel práve obraz vola. Mohol by to pokojne byť aj somár alebo nejaký iný živočíšny druh, no vôl sa mi akosi priplietol do mysle ako prvý. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite