Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Schutza: Dozrel čas radikálnych krokov

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Ak sa začiatkom mesiaca dalo napísať, že zo slovenského primátu v covidových úmrtiach netreba robiť drámu, tak týždne udržiavania si tohto „prvenstva“ sú už poplašnou správou prvého stupňa. A marazmu nevidieť konca.

Komentár Petra Schutza: Dozrel čas radikálnych krokov

hlásenia z nemocníc, že idú na doraz a takmer stovkový priemer úmrtí sú dôkazom, že situácia si pýta radikálne rozhodnutia. Alebo aspoň parametrický zvrat v manažovaní, keďže trvalý trend od zlého k horšiemu sa sám od seba neobráti.

Paradigmatickým krokom by bolo vypnutie výkonnej ekonomiky okrem tzv. kritickej infraštruktúry. Aj v „dátovom pekle“ (Richard Kollár), kde niet analýz, o ktoré sa dá oprieť, je totiž evidentné, že hlavným kanálom šírenia covidu sú výrobné haly a kancelárie. Protiargument, že priemysel zostáva zapnutý aj v krajinách s lepšou epidemickou situáciou, toto tvrdenie vôbec nespochybňuje. Námietka, že veľa firiem svojich zamestnancov už poctivo testuje, pritom milosrdne zamlčiava, že ešte viac netestuje. A je jedno, či z dôvodov objektívnych (nemajú na to) alebo subjektívnych (necítia zodpovednosť).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite