Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Gondu: Nepokazme si to

.peter Gonda .stĺpčeky .komentár týždňa

V čase, keď sme si pripomenuli výročie „Víťazného februára“, sme svedkami rozširovania zmutovaných foriem socializmu. Tie sa opierajú o silnejúcu nedôveru k princípom a inštitúciám kapitalizmu a sú dlhododo nebezpečné pre našu slobodu a prosperitu.

Komentár Petra Gondu: Nepokazme si to

neobávam sa návratu toho socializmu, ktorého každý pokus viedol a nevyhnutne bude viesť k represívnosti, neslobode, nespravodlivosti, ochudobňovaniu ľudí a k zlyhaniu. Obávam sa nakazenia dnešných spoločností jeho prvkami a podobami pod rôznymi zámienkami, napríklad s prívlastkami „verejný“, „európsky, „národný“, „sociálny“ či „environmentálny. Rizikom sú aj „dočasné“ obmedzenia slobôd pri riešení covid-19. Pod jeho rúškom politici a technokrati dostávajú do rúk spoločenské zbrane, ktoré môžu devastovať ekonomiku a spoločnosť.

Rastúci rozsah a vplyv štátov čoraz viac prehlbujú centrálne banky svojou extrémne uvoľnenou politikou „lacných peňazí“ a osobitne masívnym nakupovaním štátnych dlhopisov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite