Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Schutza: Sputnik a Slovensko

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Veto Veroniky Remišovej na nákup ruskej vakcíny, ktorým sa vzoprela väčšine troch strán koalície, zastavilo slovenskú vládu pred vykročením maďarskou cestou, kde sa už očkuje bez autorizácie európskeho regulátora.

Komentár Petra Schutza: Sputnik a Slovensko

keby podpredsedníčka pre informatizáciu a eurofondy tento krok neurobila, slovenská vláda by sa spreneverila základnému pravidlu, že iba stopercentne bezpečné lieky a vakcíny je možné pustiť do užívania vlastného obyvateľstva. Iste, po zverejnení štúdie v prestížnom The Lancet, čo je zdroj s najvyšším „impaktom", môže byť rating bezpečnosti ruskej vakcíny vysoký. Tomu pritakáva aj viac než 2 milióny vpichov v Rusku, a tiež v arabskom a rozvojovom svete, odkiaľ zatiaľ žiadne katastrofické negatívne účinky nehlásili. 

Ale ak je bezpečnosť Sputnika nenapadnuteľná, potom je skutočnou záhadou, prečo sa Rusi neuchádzali a stále neuchádzajú o certifikáciu EMA presne tak ako Pfizer, Moderna a ďalší. Tu si treba uvedomiť, že na „spredajnení" Sputnika na západných trhoch Kremľu nesmierne záleží, čo prezrádza množstvo prejavov a indícií. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite