Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Veroniky Brunckovej: Eurofondová tlačová porada odhalila aj čo neplánovala

.veronika Bruncková .stĺpčeky .pohľad veroniky brunckovej

Pri minulotýždňovej tlačovej porade dvoch političiek zo SaS človek ľahko uverí, že sa premiérov populistický hejt šíri koalíciou ako vírus. Diskusia, ktorú vyvolala, však osvietila ďalšie problémy, ktoré s peniazmi z Európy máme.

.pohľad Veroniky Brunckovej: Eurofondová tlačová porada odhalila aj čo neplánovala SITA/BRANISLAV BIBEL

najčastejšia otázka, ktorá sa šírila éterom, znela – o čom to Lucia Nicholsonová vôbec hovorí? Princíp prerozdeľovania zdrojov EÚ na jednotlivé ministerstvá a ich následné čerpanie, ktoré bolo doteraz v kompetencii ministrov a ministeriek, sa stalo rokmi natoľko neprehľadné, že ľudia na eurofondy zanevreli. Väčšina vie, že existujú, ale tam sa to končí. 

Zacielenie na jednotlivé európske ciele, ich zmysel a prepojenie na medzinárodné dohody je ľuďom na míle vzdialené. Dovolím si tvrdiť, že na Plán obnovy, ktorý mali kreovať odborníci na širokých fórach, už väčšina občanov zabudla. A pritom práve to sú miliardy budúcnosti najbližších rokov našej krajiny. Pýtal sa niekto samospráv, čo je pre nich v tomto balíku kľúčové? Dostali sa tam veci od stola, alebo veci z regiónov, ktoré nám doslova padajú na hlavu?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite