Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Srdcom sestry Hermany: Urobme to ako Babette

.hermana Jaroslava Matláková .stĺpčeky .srdcom sestry Hermany

Blíži sa sviatok zasvätených. Mám rada sviatky. Všetky možné i nemožné. Sviatok je vždy odpoveďou na niečo, čo si treba vážiť, prečo mať voľný deň. Sláviť sviatok je výsada. Nie je to povinnosť či príkaz.

Srdcom sestry Hermany: Urobme to ako Babette

je to rozhodnutie pre niečo. Lebo pripraviť oslavu je tiež dôležité. Aby bola udalosť udalosťou, sviatok sviatkom, potrebuje k tomu niekoho, kto ho zorganizuje, urobí pekným. Sme generáciou, ktorá čaká, že to pekné, milé, šťastné, príde samo od seba. Že o tieto veci netreba bojovať, že je povinnosťou, aby nejako k nám prišli.Ale pripraviť sviatok je výsada, ktorá nás niečo stojí, ale zároveň táto príprava hovorí veľa o nás, o našej duši a o jej pripravenosti k radosti.Pri sviatkoch si vždy zvyknem spomenúť na film Babettina hostina

Kuchárka Babette pripravuje pre svojich stravníkov to najlepšie, čo vie uvariť. Vývar z korytnačky, pečené prepeličky, vynikajúci dezert. Jej stravníci sú inokedy mrzutí ľudia, ktorí vidia len svoju malú dedinku a svoje náboženstvo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite