Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovo františkána: Tí bratranci!

.brat Filip .stĺpčeky .slovo františkána

Pred trinástimi dňami sa aj v  našej komunite usadil brat covid. Vlastne to nie je brat, skôr bratranec. Taký zo štvrtého kolena a  rozhodne ho tu nemienime hostiť natrvalo. Priniesol k  nám veľa horúč-covidovej choroby, ale tváril sa zdravo sebavedomo.

Slovo františkána: Tí bratranci!

prišiel na drzovku, ani si nevyzul zablatené topánky, ani hranice klauzúry nerešpektoval a  pobehal v  nej dynamicky hore-dolu,  nevyspytateľne búchal bratom na dvere, provokoval a  bol nástojčivý! V  mladíckej drzosti odvážil sa zaťukať nám všetkým na čelá.

Bratranec covid-19 zabŕdol aj do ticha mojej izby a  začal mi klásť otázky, ktoré si bežne nekladiem. Napríklad, či som si všimol, že väčšina prijatých esemesiek týchto dní sa končí vetou: „Keby si čokoľvek potreboval, len sa pokojne ozvi, len sa ozvite“. Pripomenul mi, že to nie sú zdvorilostné písačky, vraj nech si len mrknem všetky tie autá, čo sa s  nákladom ovocia, vitamínov, liekov a  koláčikov u  nás denne točia na dvore!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite