Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Má ma rada, nemá ma rada

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Covid totálne okupuje náš život. Podrobuje sa mu práca, pohyb na verejnosti, domáca existencia. U  nás tiež vytvára typicky slovenské zmätky, kde platí jediné pravidlo: Igor Matovič berie všetko.

Komentár Petra Zajaca: Má ma rada, nemá ma rada

pritom by stačilo dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel. „Áno“ rúškam, odstupu, umývaniu rúk, minimálnej mobilite, plošnému, ale nie celoplošnému testovaniu, tvrdému lockdownu, čo najrýchlejšiemu očkovaniu. „Nie“ centrálne organizovanému chaosu. Keď počujem ministra Krajčího hovoriť o  skorom konci lockdownu, je mi jasné, že na jar ani na jeseň nepochopil, že najväčšou chybou bolo priskoré uvoľnenie na jar a  prineskoré pritvrdenie na jeseň. Teraz znovu chystá uvoľnenie, a  môžeme si byť istí, že ak dovtedy nebudeme zaočkovaní (čo nebudeme!), príde tretia, ešte tvrdšia vlna.  

Ináč sa nič nehýbe. Minister školstva dvakrát do týždňa mení rozhodnutia. Sedí na hokerlíku, trhá lístky okvetia a  hovorí: Pôjdu žiaci do školy, nepôjdu. Ako by sa pýtal: Má ma rada, nemá ma rada. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite