Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Tomáša Němečka: Čo zmenil v Česku rok 2020

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

Keď budú komentátori zase niečo veštiť, nakloňte sa k nim a vľúdne im pošepkajte: „2020...“ Keď si čítam svoju januárovú predpoveď (.týždeň č. 1–2/2020), miestami sa dobre bavím.

Komentár Tomáša Němečka: Čo zmenil v Česku rok 2020

po prvé – písal som, že sa v ekonomike blíži ochladenie, len nevieme, aké veľké. Cha! Sme pod nulou! Vinou pandémie sa očakáva prepad -7 %. Po druhé som odhadoval, že premiér Babiš neodstúpi, že vyhrá krajské voľby a že ani tento rok sa nemusí rozhodnúť o jeho obžalobe. Aspoň tu trefa. (Len som čakal, že si udrží 5 z 13 hajtmanov. Má len troch.) A po tretie som tipoval počet medailí na OH v Tokiu... Povieme si v lete 2021, ak nejaké hry budú.

Zmenila pandémia niečo natrvalo? Zatiaľ sa mi stále zdá, že tohtoročná skúsenosť prinesie podobnú zmenu ako povodne alebo terorizmus v lietadlách a metre. Niektoré veci sa, bohužiaľ, musia zažiť, aby sme si ich zapísali do kolektívnej pamäti. Povodeň na Morave v roku 1997 nás zastihla nepripravených, pretože sme na ten druh nebezpečenstva zabudli. Zmenila nás vtedy dosť na to, aby sme pri tej ďalšej v Česku v roku 2002 boli pripravenejší a mali menej mŕtvych. Ale nezmenila nás natoľko, aby sme vyvinuli vytrvalejší úsilie na zadržiavanie vody v krajine.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite