Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.pohľad Karolíny Farskej: Ani k prokurátorom nemôžeme pristupovať ako k nadľuďom

.karolína Farská .stĺpčeky .pohľad Karolíny Farskej

Takisto ako k politikom, ani k prokurátorom nemôžeme pristupovať ako k nadľuďom, a byť nepatrične mäkký, keď si situácia vyžaduje opak, by bolo scestné bez ohľadu na to, o akých kvalitných kandidátov ide.

.pohľad Karolíny Farskej: Ani k prokurátorom nemôžeme pristupovať ako k nadľuďom

nový parlament mal jeden z najdôležitejších krokov svojho volebného obdobia vopred zadefinovaný – voľbu nového šéfa Generálnej prokuratúry. Generálny prokurátor získava svoju funkciu na 7 rokov a bude v nej prakticky neodvolateľný. Extrémne dôležité politické rozhodnutie, ktoré rozhodne o podstatnej časti chodu spravodlivosti na Slovensku. 

Takéto slová by kedysi zostali súčasťou odbornej, pomerne úzkej debaty. Doba je však iná. Po tom, čo celá krajina počúvala nahrávky Kočnera s Trnkom, kšefty s Počiatkom a mnoho ďalšieho z odporného obrazu stavu moci a (ne)výkonu spravodlivosti, táto téma dnes zaujíma širokú verejnosť, a to je veľmi dobre. Dôkazom bolo aj napäté a divácky mimoriadne úspešne sledovanie vypočúvaní kandidátov.Keď som si zapla vypočúvanie prvých kandidátov, rovnako ako predseda ústavnoprávneho výboru (podľa jeho pôvodného časového harmonogramu) som nečakala hodinové kolá otázok, taktiež ma čiastočne prekvapila ich údernosť a miera pripravenosti poslancov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite