Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Brániaca sa sloboda

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Dňa 17. novembra sme s Fedorom Gálom nakrúcali rozhovor do filmu Roberta Kirchhoffa o Alexandrovi Dubčekovi. Boli sme na Námestí SNP tak ako Anton Chromík, Peter Osuský a Ondrej Dostál.

Komentár Petra Zajaca: Brániaca sa sloboda

ako však hovorí klasik socialistického realizmu Milan Lajčiak, „je jeden svet, a predsa dva sú svety“. Na tom istom námestí sme zažili klony ľudí s vypúlenými očami a rozďavenými ústami, esenesákov z marca 1990, nacionalistov, inzultujúcich Václava Havla, zúrivcov, na ktorých ukazoval Miro Kusý prstom a kričal: „To sú moji eštebáci“. Sú to klony mečiarovcov, tlčúcich  nás rovno do slúch, inzultujúcich Františka Mikloška pred jeho domom. 

Sú to klony kotlebovcov pred Grasalkovičovým palácom velebiaci 14. marca Jozefa Tisa, proti ktorým sme každý rok protestovali, pričom policajti nechránili nás, ale ich. A sú to rozdrapené tváre a zaťaté päste tých, čo si pred niekoľkými týždňami pred Úradom vlády skúšali svoje rasistické, nacistické a protirúškové protesty na 17. novembra.Nie som vyznávačom slobody ako anarchie. Jej rozsievači nerešpektujú základný rozdiel medzi tými, čo slobodu bránia a tými, čo ju chcú za každú cenu zlikvidovať. 

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite