Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cez ploty Fedora Gála: Pandemické bliky II

.fedor Gál .stĺpčeky .cez ploty Fedora Gála

Nedávno som šiel nakúpiť. Dôchodcovia vtedy mohli od siedmej do deviatej, tak som to chcel stihnúť. V jednom obchode som si zabudol okuliare, v druhom obchode som zabudol obálky, ktoré som niesol do poštovej schránky. Cestou domov ma v parku zastavila prostata.

Cez ploty Fedora Gála: Pandemické bliky II

našťastie nikde nikto, pretože pandémia. 

„Svet je naruby,“ píše mi spolužiačka zo Sydney, ktorú som dlhé roky nevidel. Pri okienku s občerstvením: „Dobrý deň, môžem si odpáliť?“ „Počkajte, dám vám zapaľovač.“ „Nedávajte, iba si odpálim a vrátim vám ho.“ „Ale ja to nemám rada. Viete čo, tu máte moju cigaretu, odpáľte si a zahoďte ju.“ Nuž, pandémia – dotyky sú ris­kantné. Hejže? 

Boli dni, keď  som nevyzliekol pyžamo. Dosť som toho popísal a prečítal. Sporadicky som na internete sledoval vývoj situácie. Do toho telefonuje kamarát z Olomouca: „Ahoj, Fedore, jak žiješ?“ „Som v poriadku,“ odpovedám. A ty? „Predstav si,“ hovorí Jindra, „mal som tú devätnástku. A Pavlína tiež. Tri týždne som sa blbo cítil. Už je to v pohode.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite