Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Korona, víťazi a porazení

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Má ma rád, nemá ma rád. Bude lockdown, nebude. Otestujeme sa, neotestujeme. Lokálne či celoplošne? Pomôže to, nepomôže? To sú dnes najfrekventovanejšie otázky.

Komentár Petra Zajaca: Korona, víťazi a porazení

kto porazí koronu? Určite tí, čo sa budú držať jednoduchých zásad – obmedzia na minimum mobilitu, nebudú sa stretávať v skupinách, dodržia sociálny odstup, budú nosiť rúška, dodržiavať základnú hygienu. Zdanlivo jednoduché, a predsa také ťažké. Určite to nebudú tí, čo uverili, že druhá vlna nepríde, ale tí, čo sa správali celý čas obozretne, necestovali, neslávili veľké svadby, nechodili bez rúšok, vynechali masové podujatia. 

Aj my sme sa s veľkou ľútosťou zriekli vernisáží, ktoré máme radi, prestali sme chodiť na koncerty, do kina, na skvelé výstavy, aké vedia robiť len vo Viedni. Obmedzili sme na minimum klubové diskusie spojené s hudbou spriaznených kapiel, vynechali sme všetky kultúrne lahôdky, ktoré robia náš život životom, oželeli zakúpené lístky na tretí vargovský skalický koncert a vykukli akurát na spojené jubileum Egona Gála a Sama Abraháma. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite