Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Antireformy

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Nevedno, či je zasadnutie vlády za brieždenia súčasťou reformy verejnej správy, v každom prípade však bola poznámka ministra Krajniaka o imperiálnom pozadí ako za cisára Františka Jozefa I. trefná.

Komentár Petra Zajaca: Antireformy

tak ako sa pojem reforma z politického jazyka vytratil v čase, keď reformy začali byť nepopulárne, je dnešný návrat reforiem priam pandemický. Reformou je všetko, bohužiaľ aj to, čo je v skutočnosti antireformou. Ohlásené zníženie rozpočtu na vzdelávanie a jeho centralizácia a etatizácia, čiže po slovensky prenesenie právomocí na ústrednú štátnu správu a menovite na ministerstvo školstva (či financií?) a jeho organizácie, nie je celkom isto cestou k reforme vzdelávania, ale antireformou a pokusom o návrat ku komunistickému školstvu. 

Vynárajúci sa kostlivci v ústredných orgánoch štátnej správy tiež nie sú príznakom reformy, ale antireformy a svedectvom toho, že ako každá vláda, aj táto sa po pol roku unavila verbálnou smelosťou predvolebných sľubov a dosadzovaním svojich ľudí do funkcií, a z úkrytov začali smelo vykúkať staré tváre osvedčených kádrov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite