Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Chaos

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Chaos je slovom týchto dní. Chaos vládol americkej prezidentskej debate, chaos vyrába svojimi rozhodnutiami slovenský premiér, koronavírusový chaos ničí kultúru, chaos ovplyvňuje naše mysle.

Komentár Petra Zajaca: Chaos ILUSTRÁCIA NATÁLIA LOŽEKOVÁ/NATALIALOZEKOVA.SK

hovoríme o chaotickom stave dnešného sveta. Nie je to neusporiadaný stav, vedúci k dynamickej zmene, ale neporiadok a zmätok. Putinovo Rusko sa čoraz väčšmi podobá na chaotický, rozpadavý brežnevovský svet. 

Putin nahromadil množstvo problémov, ktoré nemôže zvládnuť. V Sýrii, Líbyi a v Náhornom Karabachu je v konflikte s Tureckom. Na Ukrajine, v Bielorusku so svetom. V domácich guberniách a pri Navaľnom sám so sebou. 

Prvá americká prezidentská debata viedla podľa všetkých komentátorov do chaosu, ktorý nezvládol ani skúsený moderátor Chris Wallace. Šlo však najmä o suterénne spôsoby, ktoré neprekvapili u Donalda Trumpa, ale ani Joe Biden nevyzeral ako „spiaci Joe“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite