Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Schutza: Nesystémové zatváranie hranice 

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Napriek deklaráciám z rôznych formátov v rámci V4, že nebudú voči sebe zavádzať „ekonomicky citlivé“ opatrenia, bol po maďarskej závore sprísnený režim aj na česko-slovenskej hranici.

Komentár Petra Schutza: Nesystémové zatváranie hranice  NATÁLIA LOŽEKOVÁ

v kontexte s istou psychózou celej Európy, a extra zvlášť v čase kalamitného rozvoja českej korony, sa verdiktu o Česku ako rizikovej krajine (s oknami pre výnimky) dá rozumieť. 

Určite viac ako politickým sľubom o nezatváraní hraníc, ktoré síce spríjemňovali leto, ale najneskôr od otvorenia škôl ich kompromitujú rôzne miery habkania, chaotickosti, a teda nepripravenosti jednotlivých štátov na druhú vlnu. 

Výnimkou nie je ani Slovensko s inak stále dobrými číslami. No hoci sa u nás tiež zaspalo, pod najbúrlivejšou kritikou v regióne sa ocitla Babišova vláda. Okrem iného išlo o fiasko  „chytrej karantény“, personálne a štrukturálne zmeny v manažovaní epidémie a tiež benevolentné „rozpúšťanie“ opatrení z prvej vlny, ktoré zrejme bude v korelácii s divokým rastom počtu nakazených (v pondelok  prvýkrát nad 2 000 „pozitívnych“, vo štvrtok už nad 3 000).

Slovenská stagnácia na úrovni 100 až 200 nakazených denne, pričom okrem Poľska čísla stúpajú všade, má zrejme „multižánrové“ príčiny, ktoré sú stále aj záhadou, ale dodáva to silný argument pre prísny manažment krízy vrátane hraníc. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite