Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Tomáša Němečka: Český pokoj pred druhou vlnou

.tomáš Němeček .stĺpčeky .český týždeň Tomáša Němečka

So stĺpčekom bolo treba počkať, či česká vláda ešte niečo nezmení, ale teraz je to oficiálne: od 1. 9. sa sprísnia opatrenia proti koronavírusu. Len minister zdravotníctva si pri tom zažil poníženie od Andreja Babiša.

Komentár Tomáša Němečka: Český pokoj pred druhou vlnou Natália Ložeková

Česko už pred desiatimi dňami oznámilo zmeny, ktoré potom nasledovalo aj Slovensko: od septembra sa vracajú rúška vo verejnej doprave (cez leto boli povinné len v pražskom metre kvôli cirkulácii vzduchu), na úradoch a v zdravotných aj sociálnych zariadeniach. Zakazujú sa vonkajšie akcie nad 1 000 osôb (s výnimkou športových štadiónov) a vnútorné nad 500 osôb. 

V Česku majú výnimku súdy, svadby či vodiči autobusov. Zároveň sa skrátila karanténa na 10 dní. Na rozdiel od Slovenska sa rúška netýkajú škôl, ibaže by išlo o rizikový okres. Minister zdravotníctva síce pôvodne 19. 8. takúto povinnosť oznámil, rovnako ako v prípade obchodov, ale nastala taká vlna nevôle, že ho premiér prinútil už 20. 8. zvolať novú tlačovku a túto časť opatrení zase odvolať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite