Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Schutza: Slovensko v covidovej vojne

.peter Schutz .stĺpčeky .videné z Košíc

Povinná karanténa pre návraty z Chorvátska a iných destinácií a zákaz podujatí pre 1000+ (exteriéry) a 500+ (interiéry) ľudí sú najsilnejšie prijaté opatrenia pre druhú vlnu. Rozumné?

Komentár Petra Schutza: Slovensko v covidovej vojne NATÁLIA LOŽEKOVÁ/NATALIALOZEKOVA.SK

dlhé hodiny či dni dohadovania Krajčího štábu – už bez Matoviča, ktorý marketingovo rezignoval na rolu hovorcu kontroverzného obsahu – Slovensko pričlenili do európskej ligy „jesenných“ opatrení, ktoré všade poháňa začiatok školského roka. Azda až na povinné rúška pre žiactvo – kde však autor až taký problém nevidí – tvrdosťou regulácií Slovensko nevyčnieva z radu. A to isté sa dá zatiaľ povedať aj o „červenej Bratislave“, kde sa samospráva ponáhľa akoby o život zrejme i pre chválu, že v marci ako prvá reagovala na epidémiu.

 Primeranosť je fajn. A azda aj pozoruhodná, keďže ústredný covidový naratív Slovenska je čo najtvrdší postup proti epidémii. Nastoľoval ho ako hlavný „influencer“ sám Matovič, pričom vplyvnejší na verejnú mienku než jeho výzva k „blackoutu“ či zákaz veľkonočného pohybu bol dôraz na plnú moc epidemiológov, o ktorých nestíhal vyhlasovať, že sú jediní, čo rozhodujú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite