Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Jána Oravca: Čo sme urobili za šesť mesiacov – a čo ešte urobíme

.ján Oravec .stĺpčeky .iný pohľad

Začiatkom marca, ešte pred programovým vyhlásením vlády, som verejne prezentoval želanie, aby nová vláda dala podnikateľom, pokiaľ platia dane a dodržiavajú zákony, svätý pokoj. Je čas na prvú bilanciu.

Komentár Jána Oravca: Čo sme urobili za šesť mesiacov – a čo ešte urobíme NATÁLIA LOŽEKOVÁ / NATALIALOZEKOVA.SK

chcel som, aby nová vláda neváľala na podnikateľov nové povinnosti, nepodozrievala ich, že sú všetci kriminálnici a aby odstraňovala prekážky pre podnikanie. 

Čo sme teda za šesť mesiacov urobili?

Najprv sa nám podarilo napísať také programové vyhlásenie pre oblasť podnikateľského prostredia, ktoré je veľmi dobrým rámcom pre zásadné zlepšovanie podmienok na podnikanie. Vláda sa zaviazala prijať balík opatrení na zníženie byrokracie a nadbytočnej administratívnej záťaže. Keďže SaS v kampani prezentovala záväzok na zrušenie stovky takýchto prekážok, pre balík sa vžil pojem „kilečko“. Parlament napokon schválil 115 opatrení.

Tieto opatrenia by nebolo možné schváliť bez aktívnej spolupráce desiatich ministerstiev, ktoré majú v kompetencii štyri koaličné strany. Z pôvodného „kilečka“ jednej strany sa tak stal balík Lex Korona, na ktorom sa podieľala celá vláda.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite