Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Naprogramovaný spor

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Igor Matovič nám zvestoval, že v čase korony je ochrana zdravia a životov poctivých a nevinných ľudí tisíckrát dôležitejšia, ako ochrana súkromia ľudí, ktorí pravidlá ignorujú. Čo tým povedal?

Komentár Petra Zajaca: Naprogramovaný spor NATÁLIA LOŽEKOV/́ / NATALIALOZEKOVA.SK

premiér sa zveril Slovensku, že prezidentka urobila nadprácu, zobrala nám najsilnejšiu zbraň proti koronavírusu a jej vetovanie zákona, ktorému sa hovorí ľudovo špicľovací, označil rovno za mimoriadne nezodpovedné. O špicľovaní vie Matovič svoje. To však nie je predmetom tejto úvahy. Skôr nás zaujímajú dve veci. Tou prvou je nihilistický vzťah predsedu vlády k právnemu štátu a ústavnosti. Ináč by nemohol napadnúť ako nadprácu práve ochranu ústavnosti, ktorá patrí medzi základné a elementárne povinnosti prezidenta republiky.

Toto je na Slovensku po skúsenosti s Mečiarom, Gašparovičom a Ficom jeden z najvarovnejších signálov. Mimochodom, Matovič by napokon aj tak musel slovenskému svetu pravdivo povedať, že jeho zákon je nevykonateľný.Tou druhou dôležitou vecou je Matovičov spôsob. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite