Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Fedora Gála: Všetky rečičky v krčme sú na nič, keď sme ich nepremenili na dobré vzťahy

.fedor Gál .stĺpčeky .komentár týždňa

Polopate: všetky tie reči a rečičky, ktoré sme vymíňali za stolom v krčme alebo v kaviarni, v robote, v rodine s príbuznými, partnermi, potomkami, sú čisté nič, pokiaľ sa nepremenili na dobré vzťahy a pozitívne emócie. Tam, kde sú, sa celkom darí aj ostatnému.

Komentár Fedora Gála: Všetky rečičky v krčme sú na nič, keď sme ich nepremenili na dobré vzťahy Andrej Bán

na prahu neskorej staroby premýšľam o tom, do ktorých vzťahov, konfliktov, pokusov o dialóg a spoluprácu som investoval najviac času, energie, peňazí a kreativity, tak odpoveď je jasná – do manželky a vlastných detí. Úplne najťažší je dialóg s najbližšími a so sebou samým, svojím druhým ja, so svojím strachom zo smrti, zo slobody, samoty a osamelosti. 

Vzývame Boha, vodcu, štát: „mocného záchrancu“, aby nás vytiahol z existenciálnych sračiek. S plným nasadením hľadáme vinníkov za všetky starosti, ktoré stoja v ceste našim potrebám, túžbam a chúťkam. A nachádzame ich. Raz v triednych a ideologických nepriateľoch, kapitalistoch, socialistoch, liberáloch, konzervatívcoch, Židoch, Rómoch, migrantoch, inovercoch, hlučných susedoch... Nepriateľa si vieme nájsť vždy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite