Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Jána Tótha: Ako neprejesť európsky superbalíček

.ján Tóth .stĺpčeky .iný pohľad

Slovensko v posledných rokoch vykazovalo známky chorého a unaveného stredoeurópskeho tigra. Videli sme tiež znaky pasce stredného príjmu, keď sa dobiehanie vyspelejšieho Západu, ale aj susedného Česka zastavovalo.

Komentár Jána Tótha: Ako neprejesť európsky superbalíček

namiesto zlepšovania kvality podnikateľského prostredia, čo bol cieľ naprieč vládami, sme sa v rebríčkoch zúfalo prepadávali. Vysokoškoláci pokračujú v odchode za kvalitnejším štúdiom, zatiaľ čo do Česka, naopak, prichádzajú. Výsledky vedy zaostávajú aj v rámci chudobnejšieho stredoeurópskeho regiónu. 

 Momentálne dostáva Slovensko obrovskú šancu posunúť sa od výrobnej ekonomiky k znalostnej. Treba sa však vyvarovať viacerých chýb. Čo sa týka výberu investičných projektov, mali by sme uplatniť tzv. zero-based budgeting. Teda nanovo prestrieť stôl a projekty nechať súťažiť podľa ich výnosov pre spoločnosť, ktoré spočíta Útvar hodnoty za peniaze. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite