Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Petra Zajaca: Matovičova generácia

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Andrej Kiska ohlásil odchod z vrcholovej politiky a šiel na operáciu chrbtice. V tom istom čase, ako sa stal podľa verejnosti s Ficom a Kotlebom najväčším klamárom.

Komentár Petra Zajaca: Matovičova generácia NATÁLIA LOŽEKOVÁ / NATALIALOZEKOVA.SK

 je to nepochopiteľné. Andrej Kiska bol nepochybne najlepší ponovembrový slovenský prezident. V čase Fica, Pellegriniho, Danka, Bugára a Kotlebu bol jediný z troch najvyšších ústavných činiteľov, čo držal euroatlantickú orientáciu Slovenska. Postavil sa jasne a jednoznačne proti vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a správne odhadol, že predčasné voľby nie sú možné, lebo na ne opozícia nemá dosť hlasov. 

Napokon, potvrdila to Matovičova neúspešná petícia, pokračujúca svojvôľou v prezidentskej kampani, v ktorej si osoboval právo tlačiť na Zuzanu Čaputovú a Františka Mikloška, aby sa vzdali kandidatúry v prospech Róberta Mistríka. Práve Andrej Kiska sa stotožnil s požiadavkami hnutia Za slušné Slovensko v zápase s korupciou a v premene Slovenska na slušnú, spravodlivú a férovú krajinu. Rovnako ako organizátorom mítingov a státisícom ľudí mu bola jasná dôležitosť zápasu proti korupcii, ale vedel, že na Slovensku je nevyhnutné zmeniť celú politickú kultúru. Vo voľbách nedosiahla strana Za ľudí očakávaný úspech. 

„Kompetentnosť nahradil v Matovičovej generácii pochod diletantov. Matovičova generácia nemá ani odvahu. “

Vinou neskutočnej Ficovej diskreditačnej kampane, pre polená pod nohami od opozičných spojencov a pre vlastné chyby. Andrej Kiska však odovzdal nasledovníkom do rúk parlamentnú stranu, ktorú môžu zveľadiť alebo pochovať. Jemu osobne možno želať najmä dobré zdravie a očistenie občianskej cti. K moci sa dostala Matovičova generácia. Vo svojom rodnom liste má boj proti korupcii a euroatlantickú orientáciu. Chýbajú jej však tri základné vlastnosti. Morálka, odvaha a kompetentnosť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite