Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Dalibora Roháča: Dva dosť tvrdé údery pre Trumpa

.dalibor Roháč .stĺpčeky .iný pohľad na Trumpa

Prvým úderom Trumpovi je kniha môjho bývalého kolegu z AEI Johna Boltona, ktorý bol poradcom pre národnú bezpečnosť. Po Boltonovi som po jeho odchode do Bieleho domu „zdedil“ stôl, no málokedy som s ním súhlasil.

Komentár Dalibora Roháča: Dva dosť tvrdé údery pre Trumpa NATÁLIA LOŽEKOVÁ/NATALIALOZEKOVA.SK

Mimochodom, nejde o žiadneho „neokonzervatívca“, tých sa okolo Trumpa mihlo minimum. Boltonovou ambíciou nikdy nebolo šíriť demokraciu po svete, vždy chcel len používať silu pri presadzovaní, hoci aj cynickom, amerických záujmov. 

Bolton však nie je klamár. Známa je skôr jeho obsesia písať si podrobné poznámky za každých okolností. Jeho kniha, ktorá vykresľuje Trumpa ako nekompetentného a bezškrupulózneho pochlebovača autoritárskych režimov, neprináša dramaticky nové odhalenia. Fakt, že s ňou prichádza niekto, kto bol dlho ikonou Fox News a rečníkom na prakticky každej prestížnejšej konzervatívnej konferencii, však nie je pre Trumpa príjemný.

Prezident si nepomohol ani divokým tweetovaním o knihe, ktorej vydaniu sa ministerstvo spravodlivosti snaží zabrániť – aj vďaka pozornosti, ktorú svojím hnevom Trump pritiahol, vedie už dnes Boltonova kniha v rebríčkoch bestsellerov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite