Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaro obyčajných vecí Simy Martausovej: Nepoznané miesta

.sima Martausová .stĺpčeky .Čaro obyčajných vecí Simy Martausovej

V poslednom čase som si obľúbila Nízke Tatry. Sú iné než tie Vysoké. Vysoké Tatry milujem a sú pre mňa ako klasika, ako Mozart alebo ako veľkolepá symfónia, ktorú počúvam a nechávam sa ňou unášať do výšok, uvedomujúc si, že na to unášanie nikdy nezabudnem.Podobne krásna je pre mňa aj Veľká Fatra.

Čaro obyčajných vecí Simy Martausovej: Nepoznané miesta NATÁLIA LOŽEKOVÁ / NATALIALOZEKOVA.SK

sú v nich nielen kamzíky a spievajúce svište, ale aj kamaráti, ktorých náhodou stretnem na chodníku z Terinky. Sú v nich aj mnohé vypadnuté a stratené karabínky, ktoré som pri svojich začiatočnícko-horolezeckých cestách zabudla pri lezení nahor vziať. Sú v nich tie úžasné cesnakové polievky, ktoré pripravujú na horských chatách a ktoré – keď prídete z nejakého štítu – chutia viac než v nejakej luxusnej reštaurácii. Sú v nich občas aj „kožušinky“ promenádujúce sa v lodičkách, no každý pohyb sa predsa cení a týmto nijaké lodičkové fanúšičky nedehonestujem.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite