Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Objektívom Terezy Nvotovej: Môj newyorský koronadenník 3: Svadba

.tereza Nvotová .stĺpčeky .objektívom Terezy Nvotovej

Nikdy by mi nenapadlo, že bude moja svadba vyzerať takto. No nikdy som ani nesnívala o tom, že budem nevesta v bielych šatoch niekde na zámku. V mojej rodine som si užila svadieb dosť a do tej svojej som sa príliš nehrnula. Korona urýchlila aj tento proces.

Objektívom Terezy Nvotovej: Môj newyorský koronadenník 3: Svadba NATÁLIA LOŽEKOVÁ / NATALIALOZEKOVA.SK

už tri mesiace zaseknutá v New Yorku, s niekoľkými zrušenými letmi, a do toho nútene vysťahovaná z môjho pražského podnájmu, som už neverila, že sa v tomto období môže aj niečo podariť. A predsa. New York povolil vydávanie manželských licencií cez internet, čo nám dodalo nádej, že sa predsa len nebudeme musieť s mojim americkým priateľom rozdeliť a čakať, kým sa korona skončí, aby štáty opäť otvorili hranice a umožnili vstup cudzincom. Mladý matrikár nám cez Zoom odklepol možnosť sobáša a my sme začali zháňať oddávajúceho. Keďže matrika je tu v meste zavretá, jediná možnosť bola zohnať človeka s certifikátom. Netušila som, že títo ľudia berú za jeden krátky obrad 300 dolárov. Cez kamaráta sa mi však podarilo nájsť známeho s certifikátom, ktorý na našu koronasvadbu nadšene kývol, no keďže má doma bábätko, povedal, že nás môže oddať len zo svojho okna v Brooklyne na druhom poschodí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite