Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doba nepraje prospechárom. Nikdy.

.brat Filip .stĺpčeky .slovo františkána

„Už vidím svetlo na konci tunela,“ povie si v týchto dňoch optimista. „Už vidím tunel na konci svetla,“ bude mu oponovať pesimista.

Doba nepraje prospechárom. Nikdy. Natália Ložeková / natalialozekova.sk

akokoľvek, fakty sú priaznivé. Aj keby tie dnešné boli stokrát horšie, ako práve sú, vo svojej podstate budú priaznivé, pretože sú to fakty. Teda realita, kde stojíme ako na pevnom bode, z ktorého sa majú začať odvíjať riešenia, je stokrát viac ako vzdušné zámky primaľované na ružovo.

Poznám maturantov, ktorí o školu nedbali, lebo si všetko dopredu premysleli. V poslednom ročníku plánovali zabrať v predmetoch, z ktorých maturujú, a o ostatné – nezáujem. Takže počas strednej školy ich druhé meno bol internet a tretie ktovie, čo všetko ešte. Ibaže vírus zamiešal karty. Maturita sa počíta z priemeru známok za štyri roky. Teda hodnotí sa vytrvalé a systematické úsilie. Tento čas našiel alebo nenašiel týchto študentov v pravde.

Z iného súdka: pred sedemdesiatimi rokmi vo vtedajšom Československu  komunisti uskutočnili akciu K. V noci z 13. na 14. apríla mali za úlohu  prepadnúť všetky mužské kláštory a rehoľníkov z nich pozvážať do sústreďovacích kláštorov, prevychovať ich, rozpustiť a zabrať kláštory na socialistické ciele.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite