Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zotročenie cez očkovanie?

.juraj Brecko .stĺpčeky .cirkev pod lupou

V súčasnosti sa šíria svetom sociálnych sietí hlasy, že epidémia koronavírusu  je predzvesťou zotročenia ľudstva, že po vynájdení vakcíny sa každý človek bude musieť dať zaočkovať, inak nebude môcť nikto nikde cestovať a vraj to je znak konca, novej totality, globálnej diktatúry. Máme tomu ako kresťania veriť?

začneme tým, že takéto varovania sú polopravda. Prečo? Diktatúry naozaj vedia  zneužiť technologický pokrok na svoje ciele. Pri holokauste sa využili železnice. Hitler zneužil aj rádiové vysielanie. Ak sa zruší hotovosť, zablokovaním platobných kariet sa dajú rýchlo potrestať nepohodlní.

A technologický pokrok raz naozaj môže umožniť vznik globálnej totality na konci dejín, ktorú predpovedá Biblia v 13. kapitole Zjavenia podľa Jána. Ak umožní nebývalú mieru kontroly a sledovania ľudí. Lenže ani železnice, ani platobná karta, ani GPS, ani družice nie sú samy osebe zlé. Dajú sa zneužiť, dajú sa však použiť aj na množstvo dobrých vecí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite