Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaro obyčajných vecí Simy Martausovej

.sima Martausová .stĺpčeky .Čaro obyčajných vecí Simy Martausovej

Čo je pre teba v tvojom živote tá najobyčajnejšia vec? Chystala som sa odpovedať, a tu som si uvedomila, že keď ich pomenujem a vpíšem na papier, automaticky sa stanú neobyčajnými. Nedokázala som napísať nič bez toho, aby z toho ihneď nevzniklo niečo výnimočné.

Čaro obyčajných vecí Simy Martausovej ARCHÍV SIMA MARTAUSOVÁ

tak napríklad vôňa – vôňa bazy na jar, keď sa prechádzam lesom.. Viete, že už vymysleli aj telový krém s vôňou bazy? Mám ho a vonia naozaj takmer ako ozajstná baza. 

Alebo vôňa kávy v plastovom poháriku, ten mi podáva čašníčka, ktorej sa spoza rúška usmievajú iba oči a ja ju spoznávam, hoci ju takmer nevidno. 

Alebo vôňa chodby v kláštore, do ktorého občas chodím rozjímať a počúvať Boží hlas, lebo mám pocit, že v tom tichu počujem lepšie... No toto nie je len vôňa, lebo to nie je len chodba. Sú to všetky tie modlitby, všetky tie rozhovory, všetci tí ľudia, s ktorými som tam bola, a toto miesto mi ich pripomína.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite