Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Boarding completed

.peter Zajac .stĺpčeky .komentár týždňa

Nová vláda sedí v lietadle a chystá sa na odlet. My ostatní stojíme v odletovej hale a mávame im. A budeme ich kontrolovať, aby sa neodklonili od letovej dráhy.

Komentár Petra Zajaca: Boarding completed Natália Ložeková / natalialozekova.sk

kritický pohľad potrebuje nová vláda omnoho viac ako povzbudenie či vládne noviny. Tie nepotrebuje vôbec, to si len podaktorí spomenuli na Mečiarovu Slovenskú republiku. A ani detektor lži nie je chybou kritikov, ale neschopnosťou vládnych politikov pochopiť, že v slobodnom svete nesmie byť politickým nástrojom. 

Táto vláda pracuje systémom pokus-omyl. Je až dojemné sledovať, ako v tú istú chvíľu hlavný hygienik odvolá svoje vlastné rozhodnutie o šikanovaní seniorov a predseda vlády mu v tej istej minúte odobrí staré rozhodnutie. Zbieranie kompromateriálov na iných a tolerovanie personálnych prešľapov u „našich“ pritom vláde uberá na dôvere rovnako ako ponechávanie kostlivcov vo funkciách. Podávanie si rúk na Slavíne s Nočnými vlkmi a s kotlebovcami v parlamente, ani manipulovanie s programom schôdze z predsedníckej stoličky by lepšie nevymysleli ani Mečiar s Ficom. 

Takto vyzerá po svojom vzniku nová matovičovsko-kollárovská vláda – Kollár robí Matovičovi spojku ku Kotlebovi, Matovič drží na uzde SaS a Za ľudí. Fico rozkrádal štát, Matovič s Kollárom ho začínajú rozkladať. SaS a Za ľudí si umývajú ruky – hygiena je hygiena. Fanúšikovia „svojich“ bezmedzne obdivujú, politici z vysokého koňa nadávajú kritikom do múdrosráčov, len pritom zabúdajú na základnú skúsenosť, že po strmom raste nasleduje rovnako strmý pád.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite