Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Petra Bálika: Kajetán Kičura a Richard Jewell

.peter Bálik .stĺpčeky ..týždeň

Pri koronavíruse sa čínski súdruhovia zachovali podobne ako tí sovietski pri Černobyle. Keď budeme nadväzovať nové súdružské biznis vzťahy, myslime na to. Čína je hrozba pre slobodný svet nie pre koronu, ale pre jej totalitný naturel.

.týždeň Petra Bálika: Kajetán Kičura a Richard Jewell

Čína je hrozba pre slobodný svet 

Číňania sa vehementne bránia tomu, aby Covid-19 dostal nálepku čínsky. Korona sa rozšírila po svete a už má svoje rôznorodé mutácie, dokonca aj slovenskú. S čínskymi súdruhmi sa nemusíme naťahovať o slovíčka, no čoraz viac presakujú informácie o tom, ako komunistická Čína do poslednej chvíle tajila dáta o chorobe vo svojej krajine a ovplyvňovala Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO). K dnes už podloženým tvrdeniam pribúdajú informácie o únikoch vírusu z čínskych laboratórií, ktoré sú na hranici konšpirácií, hoci ich už preberajú aj serióznejšie médiá. Na to, aby sme sa Čínou začali vážne zaoberať, stačí aj manipulácia, popieranie a zatajovanie faktov. Pripustili sme si túto krajinu príliš blízko s vidinou zisku, no nechceli sme vidieť, že ide o totalitu. Pri koronavíruse sa čínski súdruhovia zachovali podobne ako tí sovietski pri Černobyle.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite