Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Očami Doroty Nvotovej: Korona

.dorota Nvotová .stĺpčeky .očami Doroty Nvotovej

Mám pocit, že náš zacyklený, prehrievajúci sa počítač schytal reset. Niekto natvrdo stlačil ten gombík, hoci sa vraví, že sa to nemá, že sa má počítač bezpečne vypnúť, že sa z toho počítač môže zblázniť… niekto, niečo, nejaká vyššia sila to prosto stlačila. RESET.

Očami Doroty Nvotovej: Korona Natália Ložeková / natalialozekova.sk

niektoré súbory sa neuložili, niektoré programy neodmrzli ani po reštarte, iné fungujú po dlhšom čase prekvapivo bezchybne. Resetli nás. A nie, nie je to len zdravie a ekonomika, ktoré musia prejsť skúškou. Pod vplyvom strachu a krachu (a aj strachu z krachu) dostávajú najviac zabrať – ako vždy – vzťahy. Manželské, pracovné, medziľudské a dokonca aj tie neexistujúce. Odkrývajú sa masky – paradoxne.

Niekedy ma to tak zlomí, že celý deň nevyleziem z postele. Len rozmýšľam, čo to všetko vlastne znamená. Niekedy ma to celé nabudí a prekvapujem samu seba rôznymi koronanápadmi. To sú také nápady, ktoré mohli vzniknúť len v čase korony, keď človeku nezostal kameň na kameni, keď nemôže robiť to, čo robil, lebo to jednoducho už neexistuje. A tak vymýšľa, čo by robil, ako by sa nielen pozviechal, ale dokonca z toho vyťažil… a niekedy sa mi to darí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite