Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dáte si malú pastoráciu?

.marína Gálisová .stĺpčeky .cirkev pod lupou

To, že kríza môže byť príležitosť, teoreticky vieme, prakticky sa k tomu prepracúvame. Sú fajn príklady, že to naozaj ide.

Dáte si malú pastoráciu? zdroj: Unsplash

za dobrý koniec vzali túto situáciu rehoľné sestry, ktoré v spolupráci s Telekomom ponúkajú  bezplatnú telefonickú linku, tzv. službu ucha. Od pondelka do piatku, od deviatej do šiestej večer, od začiatku apríla im môžu volať ľudia, ktorí sa cítia osamelí, potrebujú vypočuť a povzbudiť. Môžu sa spolu pomodliť alebo len tak pozhovárať. Na bezplatnom čísle 0800 188 610. 

Služba je zatiaľ odštartovaná až do odvolania a jej užitočnosť bude s ubiehajúcimi dňami zrejme len stúpať. Pre koľkých bude takýto telefonický kontakt kľúčový? Koľkým pomôže prežiť najťažšie minúty z dňa?

Super iniciatíva. Ale nemusíme jej len tlieskať z okraja a nechať podobné nápady zasväteným. Napokon, aj pápež František dosť hovoril o tom, že aktivity laikov sú pre Cirkev oživujúce.

„Možno aj my by sme si mohli len tak odhadom povedať, ktorých ľudí si vezmeme na diaľku na starosť – i na radosť.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite