Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Christoph Schönborn: Keď slepí môžu vidieť

.christoph Schönborn .stĺpčeky .slovo kardinála

Aj v tomto roku prijme v Rakúsku krst veľa dospelých. Mal som možnosť čítať osobné svedectvá niektorých týchto kandidátov na krst.

Christoph Schönborn: Keď slepí môžu vidieť Natália Ložeková / natalialozekova.sk

čo dnes pohýna dospelých ľudí, aby sa vďaka krstu mohli stať kresťanmi? Mnohí pritom dnes z cirkvi vystupujú. Niektorí však do nej vstupujú s plným vedomím. Nie sú ako to množstvo Rakúšanov, ktorí sa už ako kresťania narodili a vyrástli v kresťanskom prostredí. Oni sami si našli rozličné cesty k viere v Ježiša Krista. Preto je ich svedectvo pre našu krajinu také cenné.

V pôstnom čase čítame evanjelium o slepcovi, ktorému Ježiš daroval zrak. Je to príbeh o mužovi, ktorý uveril v Ježiša. V ranej cirkvi sa krst označoval aj ako osvietenie. Tento slepec zažil nielen zázrak, keď zrazu mohol vidieť. Ale predovšetkým sa dostal do kontaktu s Ježišom, ktorý sa mu napokon dal spoznať. Mohol ho vyznať ako svojho Pána. 

Tak ako aj u mnohých našich dospelých uchádzačov o krst, aj tento príbeh o slepcovi sa sprvu začína náhodne. Slepec vôbec neprosí o uzdravenie. Nevie, kto Ježiš je. Ježiš k nemu prichádza sám od seba. Od neho vychádza iniciatíva. Potrie mu oči blatom a pošle ho umyť sa do rybníka Siloe. Slepec urobí to, čo mu neznámy povedal, a zrazu vidí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite