Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čaro obyčajných vecí Simy Martausovej

.sima Martausová .stĺpčeky .Čaro obyčajných vecí Simy Martausovej

Svet sa zastavil, lebo musel. A my sme sa zastavili s ním. Azda sa trochu bojíme, čo bude, no možno sme dostali ako dar príležitosť venovať čas svojim najbližším. Čo je pre nás podstatné? Spomaliť a nedovoliť rýchlemu tempu ukradnúť nám svoj pokoj? Prehrať si film svojho života a predstaviť si všetko, za čo môžeme byť vďační? Urovnať vzťahy, na ktorých nám záleží a aspoň skúsiť byť najlepšími verziami seba samých?

Čaro obyčajných vecí Simy Martausovej Archív Sima Martausová

prehrať si film svojho života a predstaviť si všetko, za čo môžeme byť vďační? Urovnať vzťahy, na ktorých nám záleží a aspoň skúsiť byť najlepšími verziami seba samých?

Predstavila som si, že mám pred sebou posledný mesiac života. Pred očami sa mi začal premietať film, v ktorom vystupovali ľudia, ktorých mám rada. Hory, ktoré obdivujem, môj milovaný tatranský Vidlový hrebeň, na ktorom som bola s kamošom Rastíkom, horským vodcom, už viackrát a vždy som sa tešila na kávičku na Lomničáku. On na pivo. Premietli sa mi aj túry s kamoškou, ktorá je teraz už pani doktorka, no vždy, keď môže, nájde si čas a ide so mnou. Berieme fotoaparát Zenit, nastavujeme samospúšť a jeme zdravé koláče, ktoré každá prinesie a každej chutí vždy viac ten druhý... Aj vďaka nej majú hory svoje čaro a bez nej by to nebolo ono.

A moja kapela! Tie naše cesty autom, vtipy, na ktorých by ste sa určite nesmiali, no mne prídu vtipné, hoci sú vlastne dokola rovnaké.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite