Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strach z kresťanov je smiešny

.štefan Chrappa .stĺpčeky .cirkev pod lupou

V súvislosti s tým, ako dopadli parlamentné voľby na Slovensku, počuť z určitých kruhov hlasy, ktoré varujú pred nástupom akejsi katolíckej hrôzovlády v našej krajine. 

Strach z kresťanov je smiešny

má sa tak stať údajne preto, že vo všetkých stranách sú roztrúsení katolíci, v tomto prípade označovaní ako „radikálni katolibanci“, ktorí zdeformujú slobodné demokratické prostredie. 

Desí to hlavne tých, ktorí celé roky akýkoľvek kresťanský hlas v spoločnosti vysmievali, spochybňovali, mávali nad ním rukou. Tí najvydesenejší hovoria o tom, ako títo „katolibanci“ zakážu potraty, ako budú upaľovať bosorky, ako budú odobrané či nepriznané práva komunite lesieb, gejov, bisexuálov, transrodových ľudí a intersexuálnych ľudí, ako sa zvýši frekvencia rodovo podmieneného násilia na ženách.

Všetky tieto témy boli vo volebnom boji zneužité. Rodina, tradícia, sexualita sa omieľali zo všetkých strán. Svojím výkladom týchto tém sa oháňali konzervatívci, liberáli aj fašisti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite